Csak egy maradhat…

És ím, Lázár felkelt! De nem csak felkelt, be is ment a munkahelyére, és ott tervet fogalmazott meg. Eszerint a terv szerint Magyarország összes közintézménye előbb-utóbb beolvad a miniszerelnöki hivatalba, így hazánk egyetlen omnipotens embere egyedül irányíthat majd mindent. Első, szerény lépésként végleg megszüntetnek tizenhárom felesleges intézényt, mint például a Külügyi és Külgazdasági Intézetet meg a Filmarchívumot, és további 60-at meg beolvasztanak az éppen arrajáró minisztériumokba.

Kinek fog hiányozni a Bevándorlási Hivatal, amikor nincs migráció? A Család és Szociálpolitikai Intézet, ha nincs gond a demográfiával? Országos Egészségpénztár, Nyugdífolyósító, amikor mind az egészségügy, mind a nyugdíjrendszer tökéletes? Meteorológiai szolgálat, minek? Van kormányinfo, majd minden reggel megmondjuk, milyen idő legyen! Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, már a neve is gyanús! Fogyasztóvédelmi Hatóság? Vicceltek? Epidemiológia, Vízügy, Elektronikus Közszolgáltatások, Igazságügyi Szakértők? Minek?

Lázár

A terv fedőneve bürokráciacsökkentés. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy egy csomó embert kirúgnak, akik ezután közmunkások lesznek, vagy elmennek innen. Így valóban meg lehet spórolni egy csomó pénzt, cserébe olyan emberek fogják elvégezni a munkájukat, akik még soha nem csináltak olyasmit.

Miért?

Mert nem tudjuk eldönteni ki lopja a napot a munkahelyén, ezért bezárjuk az egészet? Ebből nekem azt a következtetést kellene levonni, hogy aki ezt a döntést hozta, az ért ahhoz, amit csinál? Tényleg?Kategóriák:egy kis hazai

Címkék:, , , ,

1 hozzászólás

  1. ….és a szükséghelyzet(állapot) bevezetésével befejeződik a hatalom koncentrációja.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: