Találós kérdés

Melyik lehet az az ország, ahol a közbeszerzések ellenőrzésére fordított pénzt gyanús alvállalkozói szerződéseken keresztül elsíbolják? Tényleg melyik?

Ebben az országban felkopik az álla az abszurd álhíreket gyártó humoristáknak. Nehéz olyan agybaszabadult baromságot vagy pofátlan bűntényt kitalálni, amiről ne derülhetne ki, hogy már valamelyik Nemzeti Együttműködő megcsinálta. És amikor azt hiszed, hogy nem derülhet ki, hogy megcsinálta, akkor lehozza valami nagy példányszámú médium, és te nézel, hogy akkor ez most hogy…

diktátor

élenjár a sportban

Persze, most, hogy kiderült, majd botrány lesz, gondolod, akcióba lép a szerv, a lebukottat elsodorja a népharag, példát fognak vele statuálni, mert a statuálás a lényeg, apuka. A lopók pedig óvatosabban fognak lopni ezután, nehogy ők is lebukjanak. Hát ebben az országban biztos nem. Itt a lebukottat megvédik az igaztalan rágalmaktól, esetleg beperelik az újságírót.

Na de ezt az igazságtalanságot már biztos nem tűri az a bizonyos ország, az ellenzék obstruál, sztrájkolnak a dolgozók, tömegek tüntetnek, megáll az élet. Gondolod te. De ebben a bizonyos országban ilyesmi nem fordulhat elő, az emberek úgy mesélnek egymásnak ezekről a gaztettekről, mintha mi sem történt volna, aztán megisszák a sörüket, de az üveggel nem dobják be a minisztérium ablakát, hanem beteszik a szelektívbe. Hazamennek megnézik a tévében, milyen jó is nekik.

Gondolj bármit is róluk, ennek az országnak a lakói mélyen meg vannak győződve róla, hogy az ő országuk jobb, mint a többi, többre hivatott, és csak azért nem megy sokkal jobban nekik, mert mások, idegenek, álnok összeesküvéssel akadályozzák őket. Ebben az a furcsa, hogy eközben ugyancsak a külső hatalmaktól várják, hogy őket megszabadítsa minden bajuktól. Hogy leleplezik korrupt politikusait, hogy megvonják a támogatásukat, hogy bekeményítenek, hogy szabályokat vezetnek be, hogy kikényszerítik ezek betartását.

Most persze azt gondolod, ilyen ország nincs, ezt csak én találom ki.

Nem egészen. De ne csüggedj! Egyrészt te biztos nem ennek az országnak vagy a polgára, így dolgod sincs vele, másrészt a legtitkosabb ügynökük már úton van, hozza a terveket, abból majd megépül a szerkezet, ami mindent megold.

macskafogóKategóriák:egy kis hazai

Címkék:, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: