Liza és a csoportos erőszak

sztalinkultusz01

Egy berlini lány, az orosz származású, 13 éves Liza történetétől hangos mostanában az orosz sajtó. Liza eltűnt másfél napra, az egész berlini rendőrség őt kereste. Aztán egyszer csak előkerült, és azt állította, hogy migránsok rabolták el és egy álló napon át erőszakolták. A német rendőrség nem nagyon hitt a lánynak, annál inkább az orosz sajtó. Hiába derült ki aztán néhány nap múlva, hogy Liza hazudott, és csak a szülei elől bújt el 19 éves barátjánál, az oroszoknál már mindenki elhitte a migránsos-megerőszakolós történetet. Az orosz propaganda, az állami tévé, az állami médiumok arról harsognak, hogy Németországban nincs szabadság, sőt, diktatúra van, a migránsok uralják a városokat, az utcákon mindenhol arabul beszélnek, a nőket megerőszakolják, anarchia tombol. A szabadság utolsó szigete a világon Oroszország, amely – halljatok csodát – a világ legszabadabb országa.

Ismerős?

Ismerős. A NER propagandagépezete ugyanezt sulykolja. Az MTVA összes adójából ugyanez dől. A szélsőjobb zugportálok ugyanilyen rémhírekkel töltik meg a netet, és a rémhírekre fogékony, hiszékeny embertársaink, akik semmilyen más, pláne nyugati sajtót nem olvasnak, nem utaznak a világban, és mindent elhisznek, ami a Facebookon szembe jön, benyalják és tovább osztják a rémhíreket.

A módszer ismerős: a XX század közepén néhány évtizeden át volt alkalmunk megismerkedni vele: a manipuláció, tömeghisztéria-keltés, agymosás, a tudatlanság és tájékozatlanság kihasználása régi jó KGB-módszerek.

A cél ugyanaz, mint akkor: az oroszok Európát akarják. Pontosabban abban érdekeltek, hogy Európa meggyengüljön. A migránsválság kirobbantásában is jelentős szerepük volt, most pedig learatják a termést: Európa recseg-ropog, egyre erősödnek az EU-ellenes hangok. Ezeket a hangokat egytől egyig olyan pártok és hírforrások terjesztik, amelyeket közvetlenül vagy áttételesen az oroszok pénzelnek. A propagandagépezet összehangoltan működik, és nem lehet más célja, mint hogy elérje, hogy az EU kis, civakodó és gyenge nemzetállamokra essen szét. Ne legyen kétségünk: ha ez megtörténik, az oroszok szép lassan ráteszik a mancsukat az egész térségre.

A terv nyilvánvalóan az, hogy a rémhírekkel jól megdolgozott országokban átforduljon és többségében EU-ellenes legyen a közhangulat, majd ha ez eléggé meggyökeresedett, jöhetnek a népszavazások, amelyekkel az egyes országok kilépnek az Unióból. Utána pedig jönnek az oroszok. Nálunk ehhez még az állami média is asszisztál, azaz közvetve adóforintjainkkal is kisegítjük Rettenetes Vlagyimirt, mert éppen rászorul.

Akik 1945-ben elmúltak már tizenhárom évesek mesélhetnének arról, milyen az mikor az oroszokra jön rá a vágy, milyen felszabadítólag hatottak az országra és az útjukba eső nőkre egyaránt, hogy a vagyontárgyakról már ne is beszéljünk. Az orosz sajtószabadsághoz való vonzódásunkat talán némiképp árnyalhatná, hogy Oroszországban az elmúlt 25 évben 56 újságíró lett gyilkosság áldozata, és jellemzően nem az állami média munkatársai.

De mindez úgyse számít, hiszen Németországban már nem lehet kimenni az utcára, Amerikában meg bántják a négereket. Vár bennünket Oroszország ölelő karja.Kategóriák:külvilág

Címkék:, ,

4 hozzászólás

  1. Szerintem ezért a posztért Simicska ingyen odaadná a plakáthelyeit, a KKP biztosan segítene a végrehajtásban.
    A helyzet katasztrofális.

    • Közvetítsen! Bírjuk a Lajost! (Na jó, annyira azért nem bírjuk, de az ellenségem ellensége alapon némi megelégedettséggel szemléljük, ha valahol beakaszt a fiúknak.)

      • Nem ismerek senkit a KKP-ból, csak az őszi ellen-plakátkampányukra gondoltam, a Lajos meg végképp elérhetetlen, bár, ahogy így belegondolok, Veszprém nem olyan túlságosan nagy hely.

  2. ezeket az ál rémhíreket (mint Lisa esete is) előszeretettel olvassa fel a “főnökünk” (szerencsére nekem nem ő) az irodában…működik az agymosás…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: