Pedagógus-üldözés

Ahogy ez várható volt, a rezsim rászállt a pedagógustüntetést szervező iskolákra. Egyelőre csak a Teleki Blankáról van hír, de ne legyen kétségünk, sorban előveszik a többit is.

Jön a megfélemlítési hadjárat – nemcsak az iskolákat fogják most csuklóztatni: ne legyünk naivak. Kinél a NAV fog kopogtatni, kinél valamilyen más hivatal. Ha vendéglős, taxis, fodrász, akármilyen vállalkozás van a családban, kiszáll az ilyenolyan felügyelet, és így tovább. Minden osztályban meglesz a hőbörgő, vaddisznófejű fideszes apuka, aki üvöltözni fog a tanárokkal, hogy ne sztrájkolgatni meg tüntetgetni tessék, hanem becsületesen dolgozni. Mint Kádár idején a munkásőrök és önkéntes rendőrök, jön majd a társadalom szemete, aki mindig is a hatalom körül szeretett lebzselni, és vegzálni fogja azokat, akik ki mertek és a jövőben ki mernek állni az igazukért.

És tudják, mit gondolok?

Hogy jól van ez így.

Végre elválik a hogyishívják a májtól, és végre senki, akinek szeme van, nem tehet úgy, mint aki nem veszi észre, hogy mi zajlik itt: itt, kérem,

diktatúra van.

A hatalom, mint minden diktatúrában, fordítva ül a lovon, azt képzelik, a lakosság (ha levágják a kezem, se fogok magyar embereket mondani) szóval, hogy a lakosság van őértük, nem pedig ők a lakosságért. Azt hiszik, hogy mindenki retteg tőlük, mindenki az alattvalójuk és mindenkivel azt csinálnak, amit akarnak. És azért hiszik ezt, mert ennek a dolognak ez a logikája, és kész. Ahol központosítás van, ahol tekintélyuralom van, ahol személyi kultusz és diktatúra van, ott a dolgok nem tudnak másképp működni. A hivatal packázik és betart, ahol tud, a hatalom megfélemlít és csuklóztat. A lakosság meg tűr, ameddig el nem szakad nála a cérna.

bureaucrat

Na, most nem szabad feladni.

Most kell minden szülőnek, aki egy kicsit is értelmesebb, elmagyarázni, hogy nem, nem béremelésről van szó, arról van szó, hogyha a drágalátos gyerekeiből normális felnőttet akar, akkor ezzel az ostoba és pöfeteg rendszerrel szembe kell szállnia. Ha nem akarja, hogy a gyereke fideszrabszolga legyen valamelyik NERföldesúr nagybirtokán, akkor a tanárokkal kell tartania és le kell a többi szülővel együtt hurrognia a vaddisznófejű fideszes apukát.

A hatalom arra játszik, hogy egymásnak ugrassza a tiltakozókat. A rendőröket hergeli a tanárok ellen, az egészségügyiseket a közlekedésiek ellen, mikor hogy tartja úri kedve. És a társadalom többi részét a tiltakozók mindegyike ellen.

Hazudni fognak, rágalmazni fognak, aljasok lesznek és elmennek a végsőkig. És pontosan erre kell őket rávenni: hogy olyan gusztustalanul ellenszenvesek legyenek, amennyire csak bírnak (nyugodjon meg mindenki, bírják majd szusszal). Mégpedig azért kell, hogy kihozzuk belőlük a maximumot, mert ez a megbabonázott és cselekvésképtelen ország különben nem ébred fel a kábulatból.

Egyszer pedig csak fel kell neki. Mert amíg alszik, addig jár a tolvaj, és mire felébred, ellopták körülötte a házat, az udvart, de még a kispárnát is a feje alól.Kategóriák:egy kis hazai

Címkék:, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: