népszavazni

“Képzeljük csak el! Népszavazás arról, hogy Magyarország befogadjon-e 1290 menekültet! Ez nem csak abszurd. Ez aljas is.”

Ezt mondta Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke.

Persze Orbán Viktor és kismacskája, Szíjjártó Péter szerint pedig nem szabad lenézni a magyar embereket, tudnak ők ilyesmiben dönteni anélkül is, hogy megmondják nekik az idegenek, hogy mit kell gondolni. De főleg, ha megmondják nekik.

Van még néhány dolog, amiben szintén tudnának dönteni a magyar emberek, ha az idegenek nem pofáznának állandóan bele. Például lehetne népszavazás arról, hogy:

 • Épüljenek-e futtballstadionok egy országban, ahol párezer emberszabású jár csak meccsre, de ezek között nincs egy épkézláb focista sem?
 • Költhessen-e a magyar felsőoktatás éves teljes állami támogatásának megfelelő összeget a Nemzeti Bank arra, hogy alternatív közgazdasági elképzeléseit terjeszthesse?
 • Költhessen-e egyáltalán milliárdokat mindenféle kontroll nélkül a Magyar Nemzeti Bank az alaptevékenységén kívül?
 • Rendezzünk-e sokszázmilliárdért olimpiát?
 • Legyen-e a kormánynak joga parlamenti felhatalmazás nélkül eltérni a költségvetési törvénytől és kormányhatározattal költeni az adófizetők pénzét bármire, ami eszébe jut?
 • Lehessen-e olyan pártfinanszírozási törvénnyel és vagyonnyilatkozati szabályozással  működtetni egy politikai rendszert ami nyilvánvalóan hazugságra épül.
 • Akarunk-e orosz függésben élni megint?
 • Lehessen-e vasárnap vásárolni?

Ja, most jut eszembe, a vasárnapi nyitvatartást, meg az olimpiát már akartuk szavaztatni, de arra nem vagyunk elég érettek, így a kormány minden eszközzel megvéd minket saját magunktól. Ez most akkor aljas, vagy abszurd?

Vagy kommenteljetek még néhány aljas népszavazási ötletet.Kategóriák:egy kis hazai

Címkék:, , , ,

1 hozzászólás

 1. – Akarjuk-e, hogy létrehozzák a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központot (jó sok adófizetői pénzből), hogy terrorfenyegetettségre hivatkozva lehallgathassák a “magánszektorban” használt adatátviteli eszközöket?
  Olyan végtelenül aljas és átlátszó, hogy mindig azt hiszem, hogy ez már fokozhatatlan, annyira abszurd, hogy nem hisszük el, csak álmodjuk az egészet.
  Soha nem emlegettem annyit szegény Orwellt, mint az utóbbi időben.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: