Semmi se drága

Ez a cikk nem az inflációról szól.

tünti

forrás: Index.hu

Buli van a bűnös városban, tüntetnek a tüntetők, zajonganak a fiatalok, vicces feliratokon üzenik a világnak, hogy elegük van abból, ami van. Az állami propagandagépezet teszi a dolgát, azt, amiért sokmilliárd adóforintunkból ősszeberhelték és fenntartják. Félretájékoztat, hazudik, lejárat, buzizik. Azt mondja mindazoknak, akik M1-ből, TV2-ből, megyei lapokból, Origóból meg pestisrácokból tájékozódnak, hogy a Soros-hálózat ügynökei és megtévesztett, gyökértelen fiatalok verik a nyálukat, hogy elpusztítsák szép magyar hazánkat, hogy migránsokat hozhassanak a nyakunkra, hogy kinyalassák a miniszterelnökkel Brüsszel seggét. Mivel az ország jelentős része nem a te Facebook faladról tájékozódik, már rég letiltott mindent és mindenkit, aki nem az állami mantrát nyomja, el fog tartani egy ideig, míg elhallatszik hozzájuk, hogy miről is van tulajdonképpen szó. És talán valamivel tovább, míg el is hiszik.

Miért van ez a tiltakozás?

Egyszer már leírtam, Orbánnak is, Putyinnak is elege van azokból, akik nem értenek velük egyet, ráadásul tájékozottak, tanultak, befolyásosak. De, és ez egy nagyon fontos de, az orbáni erőfitogtatás nem a CEU-nak, meg a pesti liberális értelmiségnek szól, hanem leendő választóinak. Azt mondja a miniszterelnök húsvéti interjújában: „Nem hiszem, hogy a polgári értelmiség szívesen árulna egy gyékényen azokkal, akikről a hamarosan elfogadandó törvény eredményeképpen világosan kiderül: külföldi pénzen, külföldi érdekeket szolgálva, külföldi megbízásból végzik a tevékenységüket.”

Hát aki látott már igazi polgári értelmiségit, az tudhatja, hogy ilyen baromságot ők sem szopnak be. Ezzel a mondattal a miniszterelnök a hardcore fidesz szavazónak, meg a jobbikos ingadozónak udvarol, őket nevezi polgári értelmiségnek, holott se polgári értékek, se értelem nem jellemzi őket, de jól esik nekik, ha ezt hihetik magukról. Mert ez a matek, és nem kellett hozzá CEU-s diploma, hogy kiszámolják, hogy egy évvel a választások előtt csak a Jobbik áll úgy, hogy veszélyt jelenthet a fidesz kétharmadra. Márpedig semmi nem tud úgy mozgósítani a jobbszélen, mint egy jó kis honvédő háború a zsidók (Soros) és a nemzetközi nemzetrontó politikai rendszer (Brüsszel) ellen. És azért, hogy a harc igazán látványos legyen, utcára küldünk néhány hadosztály megtévesztett fiatalt, magunkra rántunk egy nemzetközi botrányt, súlyos nyilatkozatokban támadják majd kis hazánkat, mi pedig csatába küldjük az egyetlen potens nemzetmentőt, aki nem kér mást cserébe, csak egy újabb kétharmados többséget. Minél nagyobb a támadás, annál hősibb az ellenállás.

Kit érdekel, hogy közben tényleg kinyírjuk a legjobb budapesti egyetemet? Kit érdekel, hogy közben tovább csicskulunk Moszkvának? Kit zavar, hogy azt a Brüsszelt savazzuk, aki pénzével lehetővé tette a “jobbanteljesítünk”-et? Kit érdekel, hogy migránsbiznisznek nevezzük, ha ki kell fizetni egy vesztett per perköltségét, miközben milliárdokért hoztunk többezer ismeretlen hátterű bevándorlót az EU-ba, de ennek a migránsbiznisznek a hátterét jogerős bírósági ítélet ellenére sem hozzuk nyilvánosságra. Na, még csak az kéne, hogy kiderüljön az összefüggés a moszkvai vízumközpont és a Gucci táska között!

Ennek a politikai hatalomnak semmi sem drága, ha egy választási győzelemről van szó. Mások élete, mások munkája, mások jövője nem számít. Az országé sem.

És ez az, ami igazán mozgatja a tüntetőket.

Nem a többnyire béna beszédek, nem a lagymatag diszkózene a tüntetések hivatalos részében. Nem a drónoknak integetés meg a cuki szív a Hősök terén. Hanem a frusztráció, hogy megint elkúrják, és semmit nem tudunk csinálni. Mert a magyar politikai élet egy mocsár, és hiába van igazunk, hiába vagyunk sokan, baromira nem tudunk változtatni rajta.

A magyar politika kétségtelenül fingszagú.

És tudod miért? Mert nem te csinálod.

kakisztokrácia

forrás: Index.hu

A magyar politika olyan, hogy tisztességes, magára valamit is adó ember még bottal sem szívesen piszkálná. Tisztességes, magára valamit is adó ember előbb takarítaná ki puszta kézzel bármely tetszőlegesen választott magyar vasútállomás vécéjét, mint hogy kezet fogjon Orbán Viktorral, Gyurcsány Ferenccel, Kövér Lászlóval, hogy Kósáról, Rogánról, Semjénről ne is beszéljünk, de a sor tetszőlegesen folytatható. Tele vagyunk ilyen alakokkal, és ez valóban szörnyű.

De ezek az arcok maguktól nem fognak lelépni. Milliárdokat keresnek, azt csinálják, amiben kedvüket lelik, naponta fényesre nyalja valaki a seggüket, mi okuk lenne rá, hogy abbahagyják? Az, hogy nincs igazuk? Az, hogy tönkreteszik az országot? Na, mondd már, annyian tönkretették már, és még mindig itt van.

A magyar politikai élet ezért fingszagú.

hősök tere 170412

forrás: Index.hu

Ahhoz, hogy ez megváltozzon, tisztességes, rendes emberekre van szükség. És nem elég az utcán kerepelni, meg sípolni. És nem elég azt mondani, hogy majd ha jön valami rendesnek látszó forma, majd rá szavazok. Nagyon jó, hogy tízezrek vannak az utcán. Nagyon jó, hogy Marci és Gergő ilyen bátrak. Nagyon jó, ha szól a ruszkik haza és a nem hagyjuk. De ettől nem fog a Fidesz választást veszíteni. Márpedig ahhoz, hogy a politikai rendszert újra demokratizálni lehessen, ahhoz, hogy a választási rendszert át lehessen alakítani, ahhoz, hogy a tolvajokat védő ügyészséget meg lehessen tisztítani, választást kell nyerni. Nagyon.

Fingszagú a politika? Szellőztess!

A képviseleti demokráciát pártok játsszák. Tehát be kell lépned egy pártba, vagy aktívan támogatnod kell egyet. Nem tetszenek a mostani pártok? Lépj be és változtass rajtuk! Az ellenzéki pártok olyan kicsik, hogy jószerével egy tucat ember átformálja bármelyiket. Így se jó? Csinálj saját pártot! Keress egy pár szimpatikus arcot a következő tüntetésen és kezdjetek szervezkedni. Nincs esély? Holnap még kevesebb lesz, tehát jobb lenne, ha ma hozzákezdenél. Nem értesz a nagypolitikához? Csináld kicsiben! Változtasd meg a faludat, a kerületedet, a városodat. A változtatók hálózata is van olyan jó, ha tudnak együttműködni, mint ha nagy párt lenne. És mert végre nem csak fingszagú politikusok csinálják, talán nem is reménytelen, hogy sikerül. Mármint az együttműködés. És ha valamelyik nem jön be, bejöhet egy másik. Van aki öt hat nekifutásból találja meg a helyét, de ehhez az kell, hogy az első kudarc után ne adja fel. Ha már ott tartanánk, hogy száz kis pártkezdemény próbálkozik egymásra találni, mennyivel reménytelibb volna a helyzet, mint ma. Vagy inkább tegnap.

Magyarország sokszínű. A legnagyobb hazugság, hogy ezt a sokszínűséget két-három párt le tudja fedni és képviselni tudja. Ahhoz, hogy egy arányos választási rendszer, amit Gulyás Marciék ma zászlóra tűztek, valódi változást hozzon, igenis arra van szükség, hogy az érdekeinek képviselni tudjuk, és legyenek szervezeteink, akik így bekerülhetnek a parlamentbe. Ellenkező esetben ugyanezt a szart kapod, csak össze lesz keverve. Ha nem szeretnéd, hogy populista politikusok fingszagú hazugságaikkal mérgezzék a levegőt, tégy ellene.

Tisztességes, rendes ember vagy. Nincs mentséged.Kategóriák:egy kis hazai

Címkék:, , , , , , , , , ,

2 hozzászólás

 1. Gyurcsány besorolása ebbe az Orbánista listába ízléstelen is, igazságtalan is.méltatlan Hodologista okos, független véleményéhez. Több, mint hiba: bűn. Nem azt sugallom, hogy szeretni kell őt, de hogy kerül a csizma az asztalra? GY.F. lehet rossz politikus, de nembűnöző. Ez kábé olyan, mint amikor az SZDSZ-ből a rendszerváltás legnagyobb bűnbakját csinálja valaki. Hagyjuk meg Orbánnak, meg a Momentum-mozgalomnak (pártnak?)

  • Gyurcsány Ferenccel három probléma van:
   1. Maga is az egykori ügynökhálózat által üzemeltetett láthatatlan légiójának tagja volt és mint ilyen Putyin kedves cimborája.
   2. Képtelen felfogni, hogy személye, elutasítottsága egyszerre akadálya a DK és az ellenzék növekedésének és kitűnő ellenségkép a Fidesz szavazók motiválására.
   3. Kevés ellenzéki politikusról tudjuk biztosan, mire lenne képes miniszterelnökként, de ebben Gyurcsány kivétel. Róla pontosan tudható, milyen teljesítményre volt képes, hiszen neki megadatott, hogy kipróbálja magát.
   Van az országban pártízezer ember, akiket ez nem zavar. Én nyilván nem tartozom közéjük. Azon persze lehet vitatkozni, hogy mi a bűn, az, hogy GyF mindezek ellenére igényt tart az ellenzék vezetőjének szerepére, vagy az, hogy én ezért akár nyilvánosan is megvetem őt.
   Az mondjuk tény, hogy olyan pofátlanul lopni és önkényeskedni, mint Orbánék bandája, nem tudott és nem akart.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: