Együgyűség

Csak egy ügy van. A migránsok.

Ha nem tetszik, hogy kórházba itt csak halni jár a lélek, migránsokat akarsz idetelepíteni. Ha nem tetszik, hogy szar az oktatási rendszer és gyerekeidből hülyét nevel az állam, migránsokat akarsz idetelepíteni. Ha nem tetszik, hogy a régió gazdasági mintagyerekéből mostanra a legrosszabbul teljesítők lettünk, migránsokat akarsz idetelepíteni. Ha esetleg megjegyzed, hogy félmillió magyar kényszerül migránsként élni nyugaton, akkor migránsokat akarsz idetelepíteni. Ha nem tetszik, hogy a Orbán rokonai, üzletfelei és jó eséllyel ő maga is eurómilliárdossá vált hazánk fejlesztésére szánt pénzek privatizációjából, migránsokat akarsz idetelepíteni.

Ja nem, van egy másik ügy is. A Fidesz győzelme.

Ha nem hiszed, hogy a Jobbik már nem náci párt, a Fidesz győzelmét akarod. Ha nem hiszed, hogy Gyurcsánynak jár még egy esély az ország vezetésére, a Fidesz győzelmét akarod. Ha megemlíted, hogy az ellenzéki sajtó nagy része is Orbán zsebében van, a Fidesz győzelmét akarod. Ha be akarsz kerülni a parlamentbe, vagy egyáltalán politizálni akarsz, ahelyett, hogy a szocikat támogatnád, a Fidesz győzelmét akarod.

Ilyen egyszerű az élet. Ne godolkodjál, ne használj többszörösen összetett mondatokat, ne számolj, ne érvelj, és főleg soha, de tényleg soha ne figyelj másra, csak amit ők mondanak neked.

zombiesJa, és mégy egy fontos dolog: ha mindezt előírásszerűen gyakorlod, és mégis szar az életed, azért nem te vagy a felelős, hanem ők. Ők csinálnak belőled agyatlan zombit. És mert agyatlan zombi lettél, el is hiszed, hogy ők erre is képesek.

Nem tetszik a rendszer?

Pedig addig, amíg zombiként viselkedsz, nem is fog megváltozni. Amíg azt gondolod, hogy a politika a politikusok dolga, addig ez nem fog megváltozni. Amíg Kósa Lajosok, Semjén Zsoltok, Gyurcsány Ferencek alatt nem nyílik meg a föld, mikor kinyitják a szájukat, addig ilyen lesz a politika. És Németh Szilárdtól ugyan hiába várod, hogy megoldja a társadalmi problémákat. Mert az ő problémája nem a tiéd.

Ha azt gondolod, április nyolcadikán behúzod az ikszet és véget ér a feladatod négy évre, nagyot tévedsz. Ha meg akarod változtatni az országot, az igazi munka április kilencedikén kezdődik. És persze jóval egyszerűbb lenne az élet, ha a Fidesz nyolcadikán kapna egy baromi nagy pofont. De akár így lesz, akár nem, a rendszer ettől még a zombikra épül, és amíg mindenki zombi, ez így is marad.

Ignorance-is-Bliss-Title-Web-1

Semmi sem olyan veszélyes a világon, mint az őszinte tudatlanság és a lelkiismeretes butaság.

 

 Kategóriák:egy kis hazai

Címkék:, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: