Everybody first!

Minden nemzetnek joga van magát helyezni az első helyre, mondotta D. Trump, elsőrendű vádlott / amerikai elnök. Nagy ajándékot kaptunk azzal, hogy a világ vezető hatalma kimondta, jogunk van magunkat első helyre tenni – mondta Orbán Viktor. Nagyjából ugyanez megy Franciaországban, Angliában, meg mindenütt, ahol gátlástalan nacionalista-populista politikusok fenekednek a hatalomra.

Mindenki magát teszi az első helyre, és ez mennyire szuper lesz.

Tényleg az lesz. De ha mindenki első, akkor ki lesz a második? Kik lesznek a másodrendűek az elsők szemében? Hát mindenki más, nyilván. Szóval mindenki első is lesz, meg másodrendű is, ráadásul egyszerre.

Tényleg tök szuper lesz.

Egyrészt azért lesz ez szuper, mert eddig máshogy volt. Mindenki alapból második volt. Vesztes, lúzer, másodrendű, miközben “valakik” elsők voltak. Most nem jut eszembe, hogy kik voltak az elsők, de azért ki lehet, következtetni, hiszen ha mindenki második volt, Amerika, Franciaország, Anglia, az összes európai tagállam, akkor egyértelmű, hogy… várjunk csak! Lehet, hogy a szírek voltak az elsők? Vagy a palesztinok?

Hurrá! Nemsokára mind olyanok leszünk, mint a szírek, meg a palesztinok voltak eddig!



Kategóriák:külvilág

Címkék:, , , , ,

2 hozzászólás

  1. “mindenütt, ahol gátlástalan nacionalista-populista politikusok fenekednek a hatalomra.”, és végignézzük, ahogy meg is szerzi mind. És akkor ennyi volt😣😫😠

Visszakövetés

  1. Az elsüllyeszthetetlen Titanic legendája | egyharmad

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: