Kilépés

A britek kilépnek az Unióból. A skótok a britekből. A londoniak az angolokból. A bankok a Cityből, az angol font kilép a képernyőből és valahol az asztal alatt mutatja az irányt, amerre az angol gazdaság megy.

Screen Shot 2016-06-24 at 21.45.26

Túl jó volt nekik, de nem vették észre.

Így van ezzel egy csómó ember, nemcsak az angolok. Nézik a tévét, hallgatják a rádiót, elhiszik, hogy a nagyság a britségből, angolságból, (magyarságból, oroszságból, amerikaiságból) következik, nem kell hozzá dolgozni, tanulni, figyelni, alkalmazkodni, kompromisszumot kötni, alkalmat kihasználni. Elég volt megszületni.

A bioszféra ilyen módon szabályozza magát. Elszaporodnak, elfelejtik, hogyan kell megkülönböztetni az ehetőt a mérgezőtől, miért kell félni a sötétben, miért baj, ha recseg a talpunk alatt a jég, és, hogy a sivatag felett vibrálva megjelenő oázis képe hova vezet.

Végül is túl jó volt már mindnyájunknak, ha nem is vettük észre. Hagyjuk, hogy dolgozzon a természet. A katasztrófa is csak egyféle alkalom, bár élvezni csak kevesen fogják. Kis kilépés ez Nigelnek és Borisnak, nagy ugrás a sötétbe az emberiségnek.

Nincs itt semmi látnivaló, tessenek oszolni.Kategóriák:külvilág

Címkék:, , , ,

1 hozzászólás

Visszakövetés

  1. Demokrácia | egyharmad

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: